Klämde kvinnor på brösten mitt i centrala Västerås

Publicerad

En man i 70-årsåldern döms för att vid flera tillfällen ha klämt kvinnor på brösten i centrala Västerås. Han döms till villkorlig dom och dagsböter.

11 gånger inom loppet av två dygn ska mannen ha gått runt i centrala Västerås och klämt kvinnor på brösten. En av kvinnorna uppger att hon orsakats smärta och fått blåmärken flera veckor efteråt. Mannen döms för tio fall av sexuellt ofredande och ett fall av misshandel. Händelserna inträffade i slutet av november till början av december.

Mannen ska ha tagit kvinnorna på brösten både ute på stan och i en matbutik.

Tingsrätten bedömer samtliga vittnesmålen som tillförlitliga. I polisförhör ska mannen ha sagt att han tycker om bröst och inte kan hjälpa det. Enligt försvaret varken bekräftar eller förnekar mannen att brotten har ägt rum. Detta på grund av bristande minnesbilder.

Påföljden för brotten blir villkorlig dom och dagsböter. Mannen ska betala skadestånd till åtta av de tio drabbade kvinnorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.