I slutet av juni 2024 annordnas SM-veckan i Västerås. Medaljer i 27 olika sporter kommer att delas ut efter täövlingar bland annt på Lögarängen och i centrum. Foto: TT/SVT

Klart: Västerås får SM-veckan 2024

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart – Västerås kommer vara värdstad för SM-veckan. Sommaren 2024 kommer stora och små idrotter tävla under ett evenemang runt om i staden.

– Det är fantastiskt. Det kommer bli en folkfest, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande nämnden för idrott, fritid och förebyggande, till SVT.

Det formella beslutet klubbades av kommunstyrelsen på måndagen. Exakt datum för veckan är ännu inte beslutat. Det här blir första gången Västerås är värdstad för SM-veckan.

SM-veckan i Västerås 2024

– Västerås har ett mycket fördelaktigt läge och är en utpräglad idrottsstad med fantastiska idrottsarenor och evenemangsområden, vilket matchar SM-veckans koncept perfekt, säger Per Bergljung, evenemangsansvarig för SM-veckan på Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

Idrotter som är intresserade att vara med på SM-veckan ansöker via sitt specialidrottsförbund om att delta och utifrån det underlaget beslutar Riksidrottsförbundet och SVT tillsammans med värdstaden vilka idrotter som kommer vara med.

Deltagande idrotter presenteras cirka ett år innan veckan genomförs.

Det här är SM-veckan

SM-veckan genomförs varje år på olika orter i Sverige, vinter respektive sommar.

Evenemanget är öppet för Riksidrottsförbundets medlemmar, 71 specialidrottsförbund, vilka representerar upp emot 210 idrotter.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och värdstaden. SVT är sändande bolag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan i Västerås 2024

Mer i ämnet