• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

I närheten av Kungsängsgymnasiet skedde knivdådet. Foto: Melker Blomberg / SVT

Elev huggen i ryggen utanför skola i Sala

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern blev under onsdagen knivskuren utanför Kungsängsgymnasiet i Sala. Mannen är förd till sjukhus med ambulans. Polisen söker efter en misstänkt man som sågs lämna platsen tillsammans med en kvinna. Brottet rubriceras som försök till mord.

Den attackerade mannen i 20-årsåldern höggs enligt polisen i ryggen. Tord Hallberg är rektor på Kungsängsgymnasiet och bekräftar att det handlar om en elev på skolan.

– Jag har varit mentalt förberedd på det här ända sedan dådet i Trollhättan. För mig var det inte frågan om det här skulle ske utan när. Vi har tagit fram en åtgärdsplan som vi följer nu, säger Tord Hallberg.

Eleven var vaken och talbar när räddningstjänsten anlände till platsen.

– Han är förd med ambulans till Västerås sjukhus, han bedöms inte ha livshotande skador, säger Mats Länn LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Flydde mot tågstationen

Polisen fick larm 08:23 om knivskärningen när allmänheten larmade att de såg den attackerade mannen utanför Kungsängsgymnasiet i Sala. Det är oklart om vittnena såg själva bråket.

– Mannen som är misstänkt sågs lämna platsen med en kvinna i riktning mot tågstationen. Vi har signalement på båda, de är i 20-årsåldern, säger Mats Länn.

Brottet var först rubricerat som grov misshandel. Efter att nya uppgifter inkom beslöt polisen att istället rubricera brottet som försök till mord.

Ingen är i nuläget gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.