Erik Oskarsson, gruppchef för polisen i Västra Mälardalen säger att det blir allt vanligare med kokain på krogar och restauranger i hans lokalpolisområde. Foto: Melker Blomberg/SVT

Polisen slog till mot restaurang i Västra Mälardalen: Större delen av misstankarna gäller personalen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen gjorde tillsyn två gånger på en restaurang i Västra Mälardalen med en veckas mellanrum. Polisen hittade ett flertal personer som de misstänkte var narkotikapåverkade, varav flera anställda och en gäst.

– Det skrämmande är att större delen av misstankarna gäller personalen, säger grupppolischefen i Västra Mälardalen Erik Oskarsson.

Sex anmälningar har upprättats mot fem personer som misstänks för narkotikabrott efter att polisen i slutet av oktober och början av november haft tillsyn mot en restaurang två fredagar i rad.

Vid det första tillfället upptäckte polisen att en gäst och flera ur personalen var narkotikapåverkade.

– Den första tillsynen var en stor sådan. Den andra, en vecka efter, var ett stickprov för att se om något förändrats, säger Erik Oskarsson, och fortsätter:

– Nu pågår förundersökning och sen lämnar vi över det här till kommunen, så får de se över exempelvis alkoholtillstånd, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.