Thomas Johansson är samordnare på servicecenter i Fagersta, här tillsammans med Marino Wallsten (S) kommunstyrelsens ordförande. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Arbetsförmedlingen stängde – då öppnade Fagersta eget servicecenter: ”Det här är bara början”

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen lämnade Fagersta. Då startade kommunen ett eget servicecenter för att hjälpa innevånarna. Nu har den varit i drift i tre månader – hur har det gått?

– För Fagersta kommun är det här bara början. Vi kommer behöva ta en större roll, säger Marino Wallsten (S).

Sedan starten den 3 augusti 2020 har besöken stadigt ökat till Fagerstas egna servicecenter. Och det besökarna främst vill ha hjälp med är att förstå vad myndigheterna menar och hur man fixar Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

– Vi är inte Fagerstas Arbetsförmedling och kommer aldrig bli det. Vi hjälper arbetslösa med vägledning, blanketter och digitala tjänster, säger Thomas Johansson som är samordnare på servicecenter i Fagersta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.