Kommunen vill sälja Kristiansborgsbadet

Uppdaterad
Publicerad

Debatten om att sälja Kristiansborgsbadet i Västerås har pågått i många år. Nu har kommunen bestämt sig och inom ett par år vill man ha badet sålt.

– Fastighetskontoret håller på och tittar på olika alternativ där och tanken är att vi ska hitta en entreprenör som kan driva badet. Kanske med lite subsidier och bidrag från oss, säger Hans Stergel (C), ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv i Västerås.

Behövs inte längre

Hans Stergel (C)

Kommunen vill sälja Kristiansborgsbadet eftersom det nya Lögarängsbadet som ska byggas kommer att räcka för västeråsarnas badbehov. Även Kokpunkten som delvis finansieras av kommunen har nu tillkommit och det gamla Kristiansborgsbadet behövs helt enkelt inte längre, menar Hans Stergel.

Men den attraktiva marken till trots vill man inte att badhuset rivs till förmån för till exempel lägenheter eller affärsverksamhet. Hans Stergel säger att han kan tänka sig att man skriver in i kontraktet att badet inte får rivas utan ska fortsätta drivas i liknande form.

– Vi kan tänka oss att det blir någonting som har med hälsa, friskvård och folkhälsa att göra.

”Behålla det som en pärla”

– Ett sådant här bad har stora värden både invändigt och utvändigt. Och för den generation som jag representerar är det väldigt hårt frekventerat. Så vi tycker att det vore vettigt om vi kunde få behålla det som en pärla i den nya stadsdelen Kristiansborg som ska se ljuset om några år.

Har ni fått några anbud än?

– Det sägs att det finns ett par tre intressenter som betraktas av dem här i huset som seriösa, säger Hans Stergel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Västmanland
Mer Nyheter