Narkotikan som polisen hittade hemma hos 19-åringen. Foto: Ur polisens förundersökning

Körde stulen mc – i sadeln låg närmare fyra kilo cannabis

Uppdaterad
Publicerad

19-åringen greps på en stulen motorcykel, modell lätt, och i sadeln låg fyra paket cannabis. Nu döms 19-åringen till fängelse i tio månader.

Vid en senare husrannsakan i 19-åringens bostad hittade polisen ytterligare cannabis, narkotikaklassade tabletter och dopningsmedel som låg gömt i kylen, taket och i toalettstolen. Även vapendelar och ammunition hittades.

I bostaden hittades också 74 500 kronor – pengar som antas komma från drogförsäljning.

19-åringens fälls för bland annat narkotikabrott, vapenbrottt, dopningsbrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Fick panik

Det var i oktober förra året som 19-åringen hade varit hos en kompis på Bäckby. Utanför stod en lätt motorcykel med nycklarna i, enligt hans egen utsago. 19-åringen tog den och körde i väg.

Samtidigt befann sig en patrullbil i området i ett helt annat ärende. De såg 19-åringen och försökte stoppa honom.

Enligt 19-åringen fick han panik, körde iväg och dumpade motorcykeln i ett buskage. När han kom gåendes därifrån blev han stoppad av polisen.

Åtalet styrkt

19-åringen har erkänt det mesta men inte narkotikabrottet. Tingsrätten tror dock inte på hans förklaring och skriver i sin dom:

”Det får anses som högst osannolikt att den som nästan har fyra kilo cannabis i sin besittning lämnar denna obevakad under sätet på en lätt motorcykel i med nycklarna till tändningslåset och lämpar platsen”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.