Se bilderna från den misstänkt anlagda branden på pizzerian Foto: Robert Gustavsson/SVT

Dubbla bränder i Västerås – polisen misstänker att båda är anlagda

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst fick rycka ut på två bränder som startade inom loppet av en timme i Västerås under natten mot söndagen. Ingen personer uppges vara skadad enligt polisen.

– Det är kraftiga lågor från tak och väggar, säger Nina Janowicz på SOS Alarm när larmet inkom runt midnatt.

Det första larmet kom 00.19 under natten mot söndag. Det hade då börjat brinna i en i en pizzeria i bostadsområdet Bjurhovda i Västerås.

Restaurangen låg i en större byggnad med flera olika lokaler. Enligt de första uppgifterna skulle branden ha spridit sig från restaurangen och sedan upp i taket på byggnaden. Men räddningstjänsten konstaterade vid 2-tiden att de hade lyckats begränsa branden till pizzerian. Pizzerian ska däremot ha totalförstörts av lågorna.

En pizzeria brann natten mot söndag i Bjurhovda. Foto: Robert Gustavsson/SVT
På söndagen fick en styrka från räddningstjänsten åka ut för eftersläckning. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Bara en timme efter det första larmet kom klockan 01.23 ytterligare ett larm om en brand. Den gången i en kebabfabrik i Dingtuna strax utanför Västerås.

– Vi har varit inne med rökdykare, säger Joakim Lundholm, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Polisen utreder nu om branden kan vara anlagd. Byggnaderna är avspärrade och har väktarbevakning i avvaktan på teknisk undersökning. Polisen ser inget samband mellan bränderna i nuläget.

Bara för en månad sedan brann det i ett gym i samma byggnad 50 meter längre bort från pizzerian. Även där misstänker polisen att den ska vara anlagd.

Här kan den misstänkta mordbranden i Dingtuna ha startat enligt uppgifter till SVT. Foto: Robert Gustavsson/SVT
Branden i kebabfabriken upptäcktes efter ett inbrottslarm strax efter midnatt. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.