Polis har nu spärrat av platsen och ber allmänheten undvika området. Foto: Niklas Hagman

Kraftig brand på bilklubb i Fagersta

Uppdaterad
Publicerad

En lokal tillhörande en bilklubb i Fagersta har brunnit ner under natten mot söndag. Allmänheten i området uppmanas hålla sig inomhus, på grund av kraftig rökutveckling. Polis har upprättat en anmälan om grov mordbrand.

Strax efter klockan 23 på lördagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en brand i en lokal i Folkets park i Fagersta. Byggnaden tillhör en lokal bilklubb.

Lokalen ska ha varit helt övertänd, och trots släckningsarbete var byggnaden så gott som nedbrunnen strax efter midnatt.

– Byggnaden brann tyvärr helt och hållet ner. Vi har upprättat avspärrningar kring platsen, säger Linnea Hutlberg, LKC-befäl vid polisen i Västmanland, till SVT Nyheter.

Varning för kraftig rök

Branden var efter klockan 01 mot söndagen helt under kontroll, men eftersläckningsarbete beräknas pågå fram till lunchtid på söndagen.

Det har uppstått kraftig rökutveckling i området, och räddningsledare uppmanar alla som befinner sig i närheten att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Oklart om någon fanns i lokalen

Det finns inga uppgifter om att någon människa har kommit till skada i samband med branden, men det är oklart huruvida någon befann sig i byggnaden när branden utbröt.

– Det går inte att säga i nuläget, men ingen har behövt lämna platsen i ambulans, säger Linnea Hultberg.

Utreds som grov mordbrand

Exakt vad som har orsakat branden är inte klarlagt. Polis har upprättat en anmälan om grov mordbrand.

– Det finns ingen naturlig förklaring till varför det ska ha brunnit där, säger Linnea Hultberg.

En teknisk undersökning kommer att genomföras vid platsen, antingen under söndagen eller på måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.