• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Visa alla (2)

Krisaktörer diskuterade gråzonsproblematik

Publicerad

I samband med militärövning i Västerås, har Länsstyrelsen bjudit in polis, räddningstjänst, kommunerna och regionen till en fältövning, där de framförallt ska få möjlighet att diskutera gråzonsproblematik.

Under torsdagen och fredagen har länsstyrelsen samlat flera av länets aktörer som har ansvar vid krisberedskap, samhällsstörning samt vid höjd beredskap. Tillsammans ska de diskutera vilka befogenheter och ansvar som tillfaller respektive aktör. Framförallt kommer dagarna handla om så kallad gråzonsproblematik, som kan uppstå mellan fred- och krigtid.

I klippet ger Andreas Hornwall, funktionsledare för samhällsskydd och beredskap vid Länsstyrelsen, exempel på vad gråzonsproblematik kan vara.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer