Foto: Jessica Gow/TT

Kronprinsessparet till Strömsholm på nationaldagen

Publicerad

På nationaldagen besöker Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, Strömsholm. Delvis för att fira nationaldagen men även för att inviga Hästmuseum Strömsholm och Strömholmsdagarna.

– Strömsholmsdagarna firar 100-år så det passar bra med kunglig närvaro, säger Madeleine Ahlqvist, ansvarig nationaldagsfirandet Hallstahammars kommun.

Intensivt schema

Under nationaldagen, den 6 juni, kommer Kronprinsessparet vara med vid invigningen av Hästmuseum Strömsholm på Strömsholms Slott. Därefter kommer Kronprinsessparet ta sig till Slottsbanan för att delta vid öppnandet av Strömsholmsdagarna och firandet av Nationaldagen.

– Det är ett intensivt schema under förmiddagen. Kronprinsessparet kommer också att följa Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning och dela ut priset till vinnaren, säger Madeleine Ahlqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.