Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen, som är i 30-årsåldern, sköts av polisen under gripandet. Han misstänks för fyra försök till mord. Foto: Privat

Läkare: Misstänkt för knivdåden i Västerås kan lida av allvarlig psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för våldsdåden i Västerås i april, kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid tillfället när han attackerade flera personer. Det konstateras i den paragraf 7-undersökning som nu inkommit till Västmanlands tingsrätt.

– Vår förhoppning är att väcka åtal innan midsommar, skriver kammaråklagare Susanne Cermenius i ett mail till SVT Nyheter Västmanland.

I läkarutlåtandet skriver överläkaren att det kan misstänkas att mannen varit påverkad av en allvarlig psykisk störning både vid gärningen och vid undersökningen, vilket VLT var först med att berätta.

Grovt våldsbrott på Oxbacken i Västerås

Den misstänkte mannen sitter häktad sedan 22 april. Han misstänks för fyra fall av mordförsök men har själv nekat till att ha velat döda någon.

Det var tidig eftermiddag den 19 april som mannen först ska ha attackerat en tonårspojke med tillhygge och sedan knivhögg tre äldre kvinnor. Drogtester har visat att mannen varit drogpåverkad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grovt våldsbrott på Oxbacken i Västerås

Mer i ämnet