Foto: SVT/TT

Kunskapstapp och psykisk ohälsa – Roger Haddad (L): ”Vi vill se en nationell genomgång”

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är det många som är oroliga över skolelevernas psykiska hälsa, där man befarar att distansundervisningen medför ett kunskapstapp.

– De kommuner som behöver förstärka sin elevhälsa med skolkuratorer eller skolläkare ska göra det utan att ekonomin ska vara ett hinder, säger Roger Haddad (L), riksdagsledamot för Västmanland.

För att förhindra ett kunskapstapp, som kan bli effekten av distansstudier, vill riksdagsledamoten Roger Haddad (L) se en nationell kartläggning över elevers välmående.

– Vi vill att det genomförs en nationell lägesbild av kunskapstappet, men vi är också intresserade av hur eleverna mår.

Vad ska man göra för att minska den psykiska ohälsan?

–  De kommuner som behöver förstärka sin elevhälsa med skolkuratorer eller skolläkare, där ska ekonomin inte vara ett hinder. Vi har också jobbat för att de elever som inte kan bedriva distansundervisning, som inte klarar av att sitta hemma, ska kunna få komma till skolan och ha en närundervisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.