• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Spaningsledare Kenneth Ågren säger att det är ett genombrott i utredningen. Beskedet från rättsmedicin kom förvånande snabbt. Foto: Polisen / SVT

Skelettfynd i skogen tillhör försvunnen Västeråskvinna

Uppdaterad
Publicerad

Den 8 april 2018 påträffades skelettdelar norr om Önsta-Gryta i Västerås. Polisen kan nu konstatera att det är kvarlevor från den kvinnan som försvann i Västerås i maj förra året.

– Ett genombrott i utredningen. Beskedet från rättsmedicin kom förvånande snabbt, säger Kenneth Ågren, spaningsledare.

– Polisen har arbetat intensivt med identifieringsarbetet, som så här långt gett gott resultat. Jag kan inte berätta närmre vad för kvarlevor som påträffats eller andra omständigheter kring fyndet. Polisen genomför sökarbete i området, säger kammaråklagare Jenny Alriksson som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Styckmordet på kvinna i Västerås

Det var i augusti förra året som SVT Västmanland avslöjade att polisen misstänkte att den 57-åriga kvinnan bragts om livet.

En häktad misstänkt för mord

En 53-årig man sitter sedan den 19 januari 2018 häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefriden. Han nekar till brott.

Vad säger han om att kvarlevor har hittats?

– Han är inte hörd om det än, säger Kenneth Ågren.

Kenneth Ågren tror inte att kvarlevorna har legat i skogen norr om Önsta-Gryta sedan kvinnan försvann.

– Då borde man ha hittat henne tidigare, säger han.

Kan lida av allvarlig psykisk störning

53-åringen som misstänks ligga bakom mordet på kvinnan kan lida av en allvarlig psykisk störning.

Det visar Rättsmedicinalverkets paragraf 7-utredning, en liten sinnesundersökning, som blev klar förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet på kvinna i Västerås

Mer i ämnet