Eftersläckningen pågår fortfarande i Broddbo. Men faran för spridning verkar vara över. Foto: Niklas Hagman

Kvinna begärs häktad för skogsbranden i Broddbo

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern har begärts häktad misstänkt för att ha anlagt skogsbranden i Broddbo utanför Sala. Hon begärs häktad som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Kvinnan, som greps på torsdagen, begärs häktad för grov mordbrand den 5 juni i Broddbo. Häktningsförhandlingen hålls på lördagen i Västmanlands tingsrätt.

Räddningstjänsten har nu jobbat klart vid flera av de skogsbränder som härjat i Salatrakten och de lämnar över ansvaret för eftersläckningsarbetet i Björnmossen, Helgonmossen och Rörbo till markägarna.

Skogsbränderna i Västmanland 2018

Släckningen i Broddbo fortsätter

Men vid branden i Broddbo fortsätter dock släckningsarbetet.

– Det enda vi har kvar är branden i Broddbo, säger Roger Steffen, informatör på Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänsten drar successivt tillbaka styrkorna från bland annat Norrbotten, Västra Götaland och Stockholm som bekämpat bränderna de senaste dagarna.

– Hur många och i vilken omfattning är inte klart än. Men nu koncentrerar vi oss på att utföra ett fullgott släckningsarbete endast på ett ställe.

Uppflammande rester

Tidigare fick räddningstjänsten uppgifter från brandflyget om att ytterligare bränder brutit ut i området, men det visade sig inte stämma.

– Det verkar ha varit uppflammande rester av tidigare hyggesbränningar i myrliknande trakter. Det brann inte med öppna lågor utan rök mest, säger Roger Steffen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna i Västmanland 2018

Mer i ämnet