Foto: Niklas Hagman

Kvinna misstänks ha mördats i Surahammar – sambon tidigare dömd för dråpförsök

Uppdaterad
Publicerad

I lördags påträffades en äldre kvinna död i en villa i Surahammar. På tisdagen häktades kvinnans sambo misstänkt för mord. Sambon har tidigare dömts till fängelse för dråpförsök på kvinnan.

Det var vid 18.30-tiden i lördags som en man i 70-årsåldern ringde till SOS Alarm om att hans sambo, en kvinna i 75-årsåldern, var död. Omständigheter på plats gjorde att polisen grep mannen som senare anhölls.

Under tisdagen fattade tingsrätten beslut om att häkta honom på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Omständigheterna på plats, målsägandes skador och mannens förklaringar gör att jag begär honom häktad, sa åklagare Carl-Johan Norström inför häktningsförhandlingen.

Mannen nekar fortsatt till att ha mördat sin sambo.

Tidigare dömd för dråpförsök

Mannen är tidigare dömd till ett fem år långt fängelsestraff för försök till dråp på sin sambo. Han släpptes tidigare i år och har efter det bott tillsammans med kvinnan i villan i Surahammar.

Polisen har tidigare genomfört en teknisk undersökning i parets villa. Kvinnans kropp kommer under tisdagen att obduceras och utifrån vad som framkommer av obduktionen kan det bli tal om ytterligare undersökningar i bostaden.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln uppgavs fel dag för när den misstänkte mannen häktades av tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.