Foto: TT

Rattfull kvinna körde i 150 km/timme – mot mötande trafik

Uppdaterad
Publicerad

I en bil stulen från bilskroten körde kvinnan i 150 km i timmen mot körriktningen. Nu misstänks hon för en rad brott.

Polisen larmades om en kraftigt vinglande bil på väg in i Kolsva. Patrullen fick senare syn på fordonet på länsväg 250 och när föraren vägrade stanna prejades bilen in mot ett staket.

Kvinnan i femtioårsåldern misstänks nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Två vårdslösa trafikanter i länet under dagen

Senare samma eftermiddag tvingades polisen lägga ut en spikmatta vid Anundshög i Västerås. Detta för att få stopp på en vårdslös förare som körde i ”mycket hög hastighet” och prejade ner andra trafikanter längs E18 utanför Enköping.

I jakten efter bilen körde polisbilen in i en annan bil, men inga personskador uppstod. En ung man misstänks för grov vårdslöshet i trafik samt rattfylleri med både droger och alkohol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.