På den här åkern mellan Arboga och Valskog, i Kungsörs kommun, hittades kroppen. Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Kvinnan som hittades död i dike drunknade – mordutredningen nerlagd

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som hittades död i ett dike vid en åker i Kungör i augusti 2021 troddes ha blivit mördad. Nu är dock mordutredningen nerlagd.

– Det finns ingen anledning att tro att hon dött av något annat än drunkning, säger Fredrik Ingblad, kammaråklagare.

Det var i augusti 2021 som polisen larmades till en åker i närheten av Valskog, mellan Arboga och Kungsör. De första uppgifterna rörde ett grovt brott men strax därpå kunde polisen gå ut med att det gällde en avliden kvinna som anträffats i ett dike. Kvinnan var i 60-årsåldern och hemmahörande i Arboga kommun.

Brottsrubriceringen blev mord alternativt dråp. Mordutredningen blev dock nerlagd i mitten av maj, vilket Eskilstunakuriren var först med att rapportera. Förhör hölls med ett stort antal personer, men ingen har varit misstänkt för brott.

Döda kroppen i diket utanför Kungsör

– Utredningen talar för att dödsfallet orsakats genom drunkning. På det utredningsmaterial som vi har går det inte att bevisa att någon person har gjort sig skyldig till brott, säger Fredrik Ingblad.

Om kvinnan säger Fredrik Ingblad:

– Jag vill inte säga så mycket om henne av hänsyn till anhöriga, men hon levde ett hårt liv i samhällets utkant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Döda kroppen i diket utanför Kungsör

Mer i ämnet