Asfalteringen påbörjas måndag den 30 augusti och beräknas pågå till den 29 oktober. Trafik på E20 västerut leds om via köping. (Arkivbild) Foto: PONTUS LUNDAHL, TT

Lång omväg när E20 asfalteras om utanför Kungsör

Publicerad

Nu på måndag inleds ett omfattande vägarbete på E20 mellan Kungsör och Arboga. All trafik västerut mot Arboga leds om under perioden. Trafik österut mot Eskilstuna fortsätter på E20.

Enligt Trafikverket kommer arbetet pågå mellan den 30 augusti till den 29 oktober. Det är E20 på sträckan Kungsör-Magnäs som ska få ny asfalt. Sträckan Magnäs-Arboga kommer åtgärdas under nästa år.

Trafiken västerut leds om via väg 250 till Köping och sen vidare på E18 till Arboga. Det är en omväg på runt två mil för trafikanterna som väljer den vägen. Det handlar bland annat om tung trafik. För boende i Kungsör eller Arboga som till exempel arbetspendlar kan man om man önskar istället välja att köra över Valskog och Kungs Barkarö.

Asfalteringen påverkar också busstrafiken. Linje 252 mellan Arboga och Kungsör har normalt tre avgångar på vardagar. En morgontur från Arboga till Kungsör- den går som vanligt. De båda eftermiddagsturerna från Kungsör till Arboga ställs dock in under denna period.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.