Längs Gröna gången har träd tagits bort som kan orsaka dammhaveri. Foto: Amanda Hemberg Lind/SVT

Länsstyrelsens beslut: Riskträd i Sala måste avverkas

Uppdaterad
Publicerad
Arbetet att avverka riskträden längs gröna gången i Sala återupptas. Arbetet stoppades hastigt i april då kommunstyrelsen beslutade att utreda vilka träd som utgör störst risk.

I februari i år beslutade Sala kommun att flera riskträd längs dammvallarna längs gröna gången i Sala skulle avverkas. Med beslutet ville man säkra Salas vattensystem och dammar. Träden sågs utgöra en säkerhetsrisk och orsaka damhaveri.

Två månader senare vid kommunstyrelsemötet den 1 april, beslutade Sala att avverkningarna skulle stoppas omedelbart. Detta för att utreda avverkningen och ta fram en åtgärdsplan för att ta reda på vilka träd som ska skyddas.

Enligt den rapporten gick det inte avgöra vilka träd som skulle avverkas och vilka som var en risk. Länstyrelsen har nu ålagt kommunen att snarast fortsätta avverkningen.

Den 25 maj återupptas avverkning av träden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer