En lärare i Västerås har fått personlarm efter att hon känt sig förföljd av en elevs släktingar. Foto: TT

Lärare hotades av elev – förföljdes av svart bil

Publicerad

Efter hot från en elev upplevde en lärare att en svart bil förföljde henne efter arbetsdagen. Händelsen är polisanmäld och läraren har fått personlarm och väktare utanför hemmet.

Det var i september som en lärare på en skola i Västerås hade en incident med en elev.

Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket uppstod det en diskussion mellan eleven och läraren inför hela klassen under lektionstid. Diskussionen ledde till att läraren behövde skicka ut eleven ur klassrummet – vilket eleven vägrade.

”Passa dig jävligt noga”

Läraren ska då ha sagt något om att kalla elevens mamma till skolan. Eleven sa då ungefär:

”Om du gör så, så ska jag se till att det händer dig något, du ska passa dig jävligt noga.”

Läraren frågade:

”Vad menar du? Hotar du mig?”

Eleven svarade då ungefär:

”Du vill bara framställa mig som dålig, din jävla horunge!”

Förföljs av en svart bil

Efter arbetsdagen tog läraren med en kollega för att hämta bilen på skolparkeringen eftersom hon kände obehag. När de då kommer fram till bilen rullar en bil in på parkeringen och kör fram till dem och ställer sig precis bakom lärarens bil.

I den bilen sitter två släktingar till eleven. När läraren sätter sig i sin bil kan hon inte köra ut eftersom männen i bilen stod ivägen. De flyttar så småningom sin bil och läraren kör iväg.

Läraren tittar i backspegeln och ser att ena mannen kliver ur bilen och hoppar i en annan svart bil. Denna svarta bil förföljer sedan läraren. Enligt anmälan lägger sig den svarta bilen väldigt nära lärarens bil.

Har haft väktare utanför hemmet

Läraren väljer att svänga av vid en bensinmack där hon ringer rektorn. Den svarta bilen åker vidare.

När bilen har försvunnit väljer läraren att åka och hämta sina barn på fritids. Hon ser då den svarta bilen igen, den gången följde den dock inte efter henne.

Händelsen är polisanmäld och säkerhetsansvarig inom kommunen blev snabbt inkopplad. Läraren har fått personlarm och hade även väktare utanför hemmet under fem dagar.

Nu anmäls händelsen till Arbetsmiljöverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer