Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är oklart vad som smällt, men flera vittnen har hört kraftiga smällar”, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson om en kraftig explosion som hörts i centrala Västerås. Foto: Robert Reinholdsson

Kraftig explosion i Västerås – skador på port till flerfamiljshus

Uppdaterad
Publicerad

Både polisen och SOS fick in flera larm om en kraftig explosion i centrala Västerås på söndagskvällen. Polisen har identifierat skador på en port till ett flerfamiljshus. 

– Det är oklart vad som smällt, men flera vittnen har hört kraftiga smällar, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Det första larmet om detonationen kom strax efter 19-tiden. På bilder från platsen syns hur explosionen orsakat skador på en port till ett flerfamiljshus.

– Än så länge verkar det inte vara några större materiella skador, men allt tyder på någon form av explosion, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Ett stort antal polisenheter kallades till platsen men vi 21-tiden var avspärrningarna hävda.

– Vi kommer att titta på övervakningskameror och höra vittnen, flera personer har hört kraftiga smällar. 

Det finns inga uppgifter om några personskador och de boende ska inte ha behövt evakuera.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Andra explosionen på ett dygn

Natten mot söndagen inträffade en annan explosion i stadsdelen Bäckby. Där kunde polisen konstatera att en sprängladdning detonerat. Tre personer i 20-årsåldern sitter anhållna misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

– Det klart att vi tittar på eventuella samband, men det är för tidigt att säga, säger Magnus Jansson Klarin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.