Man svårt misshandlad av flera personer – misstänkt mordförsök i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern misshandlades svårt på lördagskvällen i Västerås. Han ska ha attackerats av flera gärningsmän och händelsen utreds som mordförsök.

Polisen fick in ett larmsamtal vid 22.30-tiden på lördagen om en man som attackerats på Gideonsberg i Västerås. Mannen, som är i 20-årsåldern, ska ha misshandlats med slag och sparkar samt även fått stickskador.

– Det är en pågående förundersökning och vi kommer att höra personen under dagen, säger Tobias Ahlén, polisens presstalesperson.

Mannen ska ha attackerats av flera gärningspersoner, enligt polisens teori. Händelsen utreds som mordförsök, men ingen är i nuläget gripen för brottet.

Söker vittnen

Den skadade mannen kommer att höras av polis igen under söndagen. Han skador bedöms inte som livshotande.

– Vi är väldigt angelägna om att få in uppgifter om iakttagelser som gjorts i området under gårdagskvällen, säger Tobias Ahlén.

Vid fyratiden på söndagseftermiddagen fanns fortfarande ingen misstänkt gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.