Riksdagen, Lars Kallsäby (C). Foto: TT, SVT

Lars Kallsäby kan bli riksdagskandidat

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets avdelning i Dingtuna har bestämt sig för att nominera Lars Kallsäby (C), kommunalråd i Västerås, som kandidat till riksdagsvalet 2018.

Lars Kallsäby har haft politiska uppdrag i Västerås i drygt 25 år. Nu har hans lokalavdelning beslutat att nominera Lars Kallsäby som riksdagskandidat inför valet 2018.

– Det känns väldigt bra. Jag känner mig hedrad. Jag har funderat och meddelat att jag tänker ställa upp på en sådan nominering om jag får medlemmarnas röster i Västmanland, säger Lars Kallsäby (C).

Vill släppa fram andra

Idag är han kommunalråd och ordförande i byggnadsnämnden samt ledamot i kommunstyrelsen, krisledningsnämnden och äldrenämnden – han säger själv att han har ”suttit i samtliga nämnder och styrelser som en kommun har”.

Har du tröttnat på kommunpolitiken?

– Nej, men jag har jobbat som gruppledare i 20 år. Det är jätteroligt att vara kommunpolitiker, man har mycket att säga till om, det är väldigt ”hands on”. Men efter 20 år är det rätt att släppa fram andra personer. Blir det inte riksdagen kan jag säkert hitta något annat litet uppdrag, men att vara Centerns huvudperson i Västerås är jag nog klar med, säger Lars Kallsäby.

I Västerås samarbetar Centerpartiet med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna, men skulle Lars Kallsäby komma in i riksdagen vill han helst samarbeta med alliansen. Han är emot ett samarbete med Sverigedemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.