Leif Carlberg tar rollen som kommunalråd i väntan på att Socialdemokraterna i Surahammar utser sin nya kandidat. Hör partiordförande Chris Marlowe om arbetet. Foto: Jenny Berggren/SVT

Leif Carlberg kommunalråd i Surahammar till årsskiftet – ny kandidat utses i höst

Publicerad

Vid årsskiftet är målet att ett nytt kommunalråd ska tillträda i Surahammar. Under hösten ska Socialdemokraterna rösta fram sin kommunalrådskandidat inför valet 2022, en som också får rollen resten av denna mandatperiod. Så länge träder Leif Carlberg in.

Carlberg som varit vice ordförande i kommunstyrelsen i Surahammar efterträder Johanna Skottman, som nyligen gick bort efter en tids sjukdom.

– Leif har varit med i politiken under många år men har sedan ett tag tillbaka aviserat att han inte är aktuell som kandidat att ta rollen som kommunalråd på sikt,  säger Olle Thorell, valberedningen.

Nu vill valberedningen har in förslag och målet är att rösta fram en kandidat i slutet av oktober.

– Vi har inte satt något exakt datum när personen ska tillträda. Det kan ju bero på dennes nuvarande familjesituation, arbete och så vidare. Men målet är runt årsskiftet, säger Thorell.

– Jag tycker att den som blir vår nästa kandidat till kommunstyrelseordförande ska fortsätta i Johanna Skottmans fotspår, säger Chris Marlowe, ordf (S) i Surahammar. Hör honom i klippet ovan. Foto: Jenny Berggren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.