På en presskonferens i september kommenterade Lindelöf hjältedådet: ”Jag tänkte inte så mycket. Jag ville bara hjälpa tanten att få tillbaka sin väska.” Foto: TT

Lindelöf fångade väskryckare i Västerås – nu åtalas 28-åring: ”Hann inte springa förrän killen tog fast mig”

Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf sprang ifatt en väsktjuv och höll kvar honom tills polisen kom i Västerås. Nu åtalas en 28-årig man som i polisens förhör berättar om fotbollsstjärnans hjältedåd.

– Jag hann inte springa förrän killen tog fast mig, säger han.

Det var den 24 augusti som en 90-årig kvinna var på väg hem från Västerås centrum med sin rullator när den för henne okända 28-åringen plötsligt ryckte hennes väska.

Victor Nilsson Lindelöf parkerade bilen i närheten när frun Maja ropade och berättade att en kvinna just blivit av med sin handväska. Victor tog då upp jakten och började leta efter 28-åringen. På en innergård hittade han honom.

”Där ser jag en man gå med en brun väska. Mannen släpper väskan när han får syn på mig. Jag ser att mannen håller i en liten röd portmonnä. Jag konfronterar mannen angående väskan och portmonnän. Mannen springer då från platsen och jag springer efter. Jag kom ikapp och tog tag i mannen”, säger Victor Nilsson Lindelöf i vittnesförhöret med polisen.

28-åringen åtalas för grov stöld och ringa narkotikabrott. Åklagaren yrkar på att stölden ska ses som grov eftersom han tagit väskan ur korgen på kvinnans rollator. 28-åringen har erkänt brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.