• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Emilie Nyreröd ska tävla i EM Dressyr den 12 augusti. Foto: Madeleine Longo/SVT

Skultunatjej Västmanlands hopp i Dressyr EM

Uppdaterad
Publicerad

Skultunatjejen Emilie Nyreröd har antagits till EM i dressyr i Tyskland. Det är första gången hon åker på en så stor tävling.

Emilie Nyreröd är född och uppvuxen på en gård strax utanför Skultuna. Hon och hennes familj jobbar med gården på heltid och Emilie har ridit så länge hon kan minnas.

De senaste dressyrtävlingarna hon varit med i har gett henne en plats i EM i dressyr som hålls i Aachen i Tyskland med start i dag 12 augusti. Emilie är en av fyra som har blivit uttagna till landslaget, och hon är först ut att tävla tillsammans med sin 16-åriga vallack, Miata.

– Det är nervöst och det ska bli spännande. Jag är fortfarande ung i den här sporten, så det är en fantastisk erfarenhet för framtiden, säger Emilie Nyreröd.

Framgång kräver tid

Dressyr handlar om ett samspel mellan ryttare och häst. Målet är att det ska se lätt ut och att hästen ska dansa fram på tävlingsbanan. Minsta snedsteg och man får poängavdrag av domarna. Enligt Emilie krävs det mycket tid och träning för att komma så långt som hon har gjort.

– I början gick det inte så bra, utan det är snarare under senare tid som vi har blivit ett team. Vi känner varann utan och innan och vi litar båda på varandra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.