Foto: TT

Looptroop Rockers fyller 25 – ”hungrigare än någonsin”

Publicerad

Västerås-hiphoparna Looptroop Rockers, som nyligen valdes in i Swedish Music Hall of Fame, fyller 25. Det firar de med att släppa en ny låt varje fredag i 25 veckor framöver.

De skriver i ett utskick att de efter över 1.000 spelningar känner sig ”hungrigare än någonsin”. I höstas bestämde de sig för att fira sin 25-årsdag med just 25 låtar. Den första släpps på fredagen, som är årsdagen för släppet av deras första studioalbum från 2000 – och dessutom Promoes födelsedag.

”Pillandet får sig en törn”

Alla 25 låtar är inte klara än.

”Det hela började med att vi kände oss för otåliga för att sätta oss ned och börja skriva på ännu ett album som släpps om kanske ett och ett halvt år. Vi ville istället göra det på ett, för oss, nytt sätt. När en låt är klar så ska den helt enkelt ut direkt. Detta är på gott och ont. Det eviga pillandet får sig en välförtjänt törn”, skriver bandet i sitt utskick.

Looptroop Rockers valdes nyligen in till Swedish Music Hall of Fame och ska i sommar spela på en rad festivaler runt om i Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.