Lurade äldre att de var hantverkare – bedragare gripna i Köping

Uppdaterad
Publicerad

Två män i övre tonåren har gripits misstänkta för försök till grov stöld och för att ha försökt lura sig in hos äldre i Köping. Det genom att utge sig för att vara hantverkare.

Det var boende på en adress som slog larm till polisen. Flera äldre i huset hade fått telefonsamtal av personer som påstått sig vara hantverkare och velat komma in i deras hem. På fredagen grep polisen två misstänkta på platsen.

På måndagen sitter en av dem fortsatt anhållen. Den andra, som är under 18 år, har släppts på fri fot men är inte avförd från utredningen.

Efter att det den senaste tiden skett flera bedrägerier och försök till bedrägerier riktade mot äldre i Köping, uppmanar nu kommunens säkerhetschef till extra vaksamhet.

– Vi vill uppmana drabbade personer att göra en polisanmälan. Det gäller även om bedrägeriet inte blir fullbordat utan stannar vid ett försök, säger Thomas Hoffmann i ett uttalande på kommunens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.