• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: SVT/arkiv

Lyftkran i Västerås hamn tappade lasten – krok och last föll i marken

Uppdaterad
Publicerad

Mälarhamnar AB anmäler en olycka med en lyftkran i hamnen i Västerås till Arbetsmiljöverket. På grund av slitage släppte kranen sin krok så att kroken och lasten föll i marken.

Händelsen inträffade 14 oktober när man höll på att lossa armeringsringar, helt utan förvarning for verktyget till marken med både krok och last.

I anmälan till Arbetsmiljöverket står det att det givetvis inte ska kunna hända och enligt produktionschefen var det otroligt skönt att ingen befann sig i närheten, då det annars hade kunnat sluta väldigt illa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.