Anders Röhfors (M), kommunstyrelsens ordförande Arboga Foto: SVT

M i Arboga: ”Vi vill helst ha Alliansstyre”

Uppdaterad
Publicerad

I Arboga är det få andra alternativ än styrande P7 som kan ta makten. Enligt preliminära siffror har storkoalitionen fortfarande kvar sin majoritet i kommunen. Men trots att samarbetet fungerat bra enligt partierna, ser nuvarande kommunalrådet helst att det blir ett annat styre.

– Vi har haft ett nytt val och vi går framåt – då måste jag drivamer moderat politik och då kanske det blir svårt för en P7 attfortsätta i majoritet i Arboga, säger Anders Röhfors (M),kommunstyrelsens ordförande i Arboga kommun, och fortsätter:

– Sedankanske inte jag kan göra allt som är stark moderat politiker, menjag är inte beredd att kompromissa lika mycket, även om jag till endel måste vara beredd att kompromissa. Men inte fullständigt, somvi gjorde under de här två och ett halvt åren.

Moderaterna ökar sitt väljarstöd med över 5procentenheter i kommunen. Även Sverigedemokraterna går framåt med4,5 procentenheter, och därmed får partierna ytterligare två mandatvardera i kommunfullmäktige.

Om det inte blir P7 som styr, vad blir det då?

– Om det inte blirP7, och det här har jag ju sagt, men det blir ju inte heller ettAlliansstyre i Arboga, men den frågan kommer du och väljarna kanskefå veta kanske nästa vecka, säger kommunalråd Anders Röhfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.