Yttrande från M och K vad gäller nya Resecentrum lämnades in idag. Brister finns menar de och planen framåt måste vara flexibel. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

M och KD: Finns brister i detaljplanen för Västerås framtida resecentrum

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionspartierna M och KD i Västerås vill se vissa ändringar i detaljplanen angående det kommande resecentrum som tjänstemännen tagit fram. De vill också att det ska finnas en flexibilitet i planen så den går att ändra framöver.

– Ekonomin är jätteviktig men också att detaljplanen är flexibel, som möjliggör att man kan göra justeringar under byggets gång, säger Amanda Grönlund (KD), oppositionsråd i Västerås.

Moderaterna och Kristdemokraterna i Västerås menar i sitt yttrande att många frågor fortfarande är obesvarade i detaljplanen. De vill att den ska vara flexibel så den går att ändra vartefter man tycker den ska justeras.

Funktion och cykelramper

De pekar också på att de ser brister i de planerade cykelramperna och att resecentrum bör sträcka sig över Södra Ringvägen så resenärer kan passera vägen över markplan.

Nya resecentrum i Västerås

– Det viktigaste för mig är att ha en riktigt funktionell station så man kan pendla både till och från Västerås, säger Elisabeth Unell (M), oppositionsråd i Västerås

Båda partierna ställer sig bakom beslutet att skicka ut förslaget på granskning.

Byggnadsnämnden tar beslut om granskningen 16 december. Och sedan finns detaljplanen tillgänglig för allmänheten och ute för granskning från 22 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya resecentrum i Västerås

Mer i ämnet