Foto: Ann-Sofie Sannemalm/SVT

35-åring döms för mord – sköt ihjäl sovande man

Uppdaterad
Publicerad

En 35-årig man dömdes idag till livstids fängelse för mordet på Skallberget i Västerås. Den mördade mannens fru dömdes också för medhjälp till mord.

Det var i december 2016 som 42-åringen sköts när han låg och sov i en lägenhet på Skallberget tillsammans med den nu dömda kvinnan, intill dem låg parets tre små barn.

Den mördade 42-åringens fru ska enligt domen ha varit med och planerat mordet och även signalerat till den 35-årige mannen med ett sms med ordet ”hej” till mördaren. Det var signalen att det var fritt fram. Därefter upphörde kontakten och telefonerna användes aldrig igen.

Både den 35-åriga mannen och kvinnan har hela tiden nekat till brott. Mannen döms till livstids fängelse för mord, han döms även för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Kvinnan döms till 12 års fängelse för medhjälp till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.