• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Måd Östberg och hennes man möttes av poliser och avspärrningar på onsdagsmorgonen: ”Då förstod vi att det hänt något allvarligt” säger hon till SVT. Foto: SVT

Misstänkt mord när man föll från balkongen – grannarna förvånade och berörda

Uppdaterad
Publicerad

Boende i området i Västerås, där en man föll från balkongen natten mot onsdag och senare avled, är både förvånade och berörda av det som hänt.

I klippet berättar Måd Östberg.

Under onsdagen har polisen varit på plats och genomfört teknisk undersökning och också hört grannar i området. Polisen utreder nu hur och varför mannen föll från balkongen.

SVT har pratat med flera personer i området, både boende och de som arbetar där. De beskriver området som lugnt och de är förvånade och berörda av det som hänt.

– Det var ju först idag när jag gick ut på balkongen och såg avspärrningarna och polisen som jag förstod att något hade hänt, säger en man SVT pratar med.

– Det är klart att det känns obehagligt, man undrar vad som hänt. Om det varit en olycka eller inte, säger en kvinna.

Boende och de som arbetar i bostadsområdet i Västerås där polisen utreder ett misstänkt mord, möttes av poliser och avspärrningar på onsdagsmorgonen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.