Kvinnan hittades i en viadukt i närheten av Sveavägen och Knutsvägen. Foto: SVT

Man gripen misstänkt för mordet i Fagersta

Uppdaterad
Publicerad

En man är nu på sannolika skäl misstänkt för mordet i Fagersta.

Under söndagseftermiddagen greps en man som har varit anhållen i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i 30-årsåldern.

Kvinnan anträffades svårt skadad i en viadukt i Fagersta tidigt under fredagsmorgonen och avled strax därefter av sina skador.

– Den misstänkte mannen greps klockan 14.30 och blev en timme senare anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, efter förhör, berättar Mikael Hedström, presstalesperson i region Mitt.

Åklagare Fredrik Sandberg uppger att den misstänkte mannen endast hann vara anhållen i sin frånvaro under två timmar, innan han kunde gripas och att han är jämngammal med kvinnan.

– Just nu jobbar vi brett, med alla möjliga utredningar, för att kunna utesluta fler gärningsmän, säger Fredrik Sandberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.