Man gripen för våldtäkt utanför Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid tretiden under natten till söndagen som en kvinna i 25-årsåldern ska ha blivit våldtagen i ett buskage längs med riksvägen 56 norr om Västerås. Mannen som misstänks för våldtäkten kunde gripas med hjälp av kvinnans mobil och en hundpatrull.

Kvinnan hade tagit sista bussen hem från Västerås mot Sala och klev av på en hållplats längs med riksväg 56 norr om Västerås. Det gjorde även en för henne okänd man.

– Hon upplever det som att han förföljer henne och plötsligt sliter han in henne i ett buskage och våldtar henne, säger polisens pressinformatör Linda Wideberg.

Mannen, som är i 35-årsåldern, tar sedan kvinnans mobil och flyr från brottsplatsen. Kvinnan kan då ta sig hem och larma polisen.

Grips med hjälp av kvinnans mobil

Något som mannen inte hade räknat med är att kvinnans mobil som han har stulit har en spårningsfunktion och att den är aktiverad.

– Så med hjälp av den och en hundpatrull så kan mannen gripas i närområdet efter någon timme, säger Linda Wideberg.

Mannen fördes till polishuset i Västerås och förhördes och under söndagsmorgonen kontaktas åklagare för beslut om anhållande.

Kvinnan fördes till sjukhus för undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.