Lördagen 16 maj hittades en man allvarligt skadad på campingen på Johannisberg i Västerås. Foto: Robert Reinholdsson

Man hittades allvarligt skadad på camping i Västerås – kvinna häktas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 41-årig kvinna har häktats av Västmanlands tingsrätt misstänkt för mordförsök på en man på Mälarcampingen i Västerås i lördags.

Det var vid 13-tiden i lördags 16 maj som polisen fick larm om att en allvarligt skadad man hittats på Mälarcampingen på Johannisberg. På platsen greps en 41-årig kvinna. Hon har nu häktats av Västmanlands tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden.

Västmanlands tingsrätt gör bedömningen att det finns risk att den misstänkte underröjer bevis, eller på något sätt försvårar utredningen, om hon släpps på fri fot. De anser också att finns en risk att hon fortsätter begå brott. Åklagaren får samtidigt besluta om restriktioner i häktet, vilket innebär att åklagaren styr vilken kontakt med omvärlden den misstänkte kvinnan får ha.

Kvinnas psykiska tillstånd ska undersökas

Domstolen har även beslutat att 41-åringen har genomgått en mindre rättpsykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning. Det är en undersökning som kan svara på om det kan finnas skäl att misstänka att kvinnan lider av en allvarlig psykisk störning.

Kvinnan förnekar gärningen. Åtal ska vara väckt senast den 2 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.