Man åtalad för våldtäkt mot kvinna i Köping – filmade henne i smyg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har åtalats för våldtäkt och sexuellt ofredande av en kvinna i Köping. Mannen ska bland annat ha tafsat och försökt inleda ett samlag. I bevisningen framkommer också att mannen filmat kvinnan när hon försökt sova.

Det var i maj som 20-åringen följde med kvinnan och hennes kompisar till hennes lägenhet efter att krogen stängt. Kvinnan uppger i förhör att de sedan gick och sov när mannen började röra vid hennes mun och tog tag i hennes trosor. Hon säger i förhör att hon låtsades sova.

Mannen ska sedan ha onanerat vid kvinnan och försökt inleda ett samlag. I förhör framkommer att kvinnan då gått därifrån.

Filmade kvinnan i smyg

När de bägge legat i sängen ska mannen också ha filmat kvinnan. Filmen ska mannen senare ha lagt upp på sociala medier, enligt kvinnans utsago.

20-åringen och kvinnan är sedan tidigare bekanta, men umgicks inte regelbundet. 

Nu står mannen åtalad för våldtäkt, sexuellt ofredande och kränkande fotografering. Han uppger i förhör att han druckit mycket under kvällen och berättar att han tafsat på kvinnan. Men övriga anklagelser varken erkänner eller förnekar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.