På tisdagsförmiddagen inleddes den tekniska undersökningen. Polisen har också använt drönare och flugit med över brottplatsen. Foto: Susanna Ahnlund/SVT

Man skjuten i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot tisdag skottskadades en man på Gryta i Västerås.

– Skadeläget är fortfarande oklart. Men vi har inlett förhör med honom så han är talbar, säger Jonas Lindgren, RLC-befäl på polisen i region Mitt.

Mannen är i 25-årsåldern och inte känd av polis sedan tidigare. Han sköts i benet, skadeläget är fortfarande oklart, men polisen har kunnat hålla inledande förhör med honom. Under natten har polisen även arbetat med att säkra information från vittnen.

– Vi är kvar på platsen och kommer att inleda en teknisk undersökning nu på morgonen, säger Linda Wideberg, presstalesperson på polisen region Mitt.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord, ännu är ingen gärningsman gripen.

Andra skjutningen på kort tid

I söndags blev en man skjuten på Drottninggatan i Västerås. Enligt polisen är det för tidigt att säga om det finns ett samband mellan skjutningarna men de båda utredningarna har ett gemensamt möte inplanerat under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.