Mängder av reaktioner på SVT:s bredbandsgranskning

Uppdaterad
Publicerad

SVT Västmanlands granskning av bredbandsutbyggnaden i länet och IP Onlys hantering av kunder har fått stort genomslag i hela landet. Det märks inte minst i den chatt som redaktionen öppnade för att få in fler berättelser om hur bredbandsbygget fungerar i länet/ landet.

– Missnöjet i landet är enormt om man tittar på hur flödet ser ut, berättar Rebecka Segelström

– Vi hade räknat med att tittare från länet skulle höra av sig i första hand men responsen utifrån landet har varit minst lika stor, det säger Rebecka Segelström som arbetat med granskningen på SVT Västmanlands redaktion.

SVT granskar fiberutbyggnaden

Hur ska ni gå vidare med det här?

– Berättelserna ger tyngden vi behöver för att kunna ställa makthavare lokalt, regionalt och nationellt till svars. Hur ska man reda upp det här och hur ska man se till att bredbandsmålen uppnås även på landsbygden? Hur tänker IP Only hantera det här fortsättningsvis?

Vad händer nu?

– Vi kommer att titta närmare på alla tips som kommit in, det handlar om ansvar, pengar och löften. Vi vill även fortsätta granska IP Only och andra fiberbolag så vi uppmanar våra tittare att fortsätta tipsa oss. Vi kommer att fortsätta granska bredbandsbygget i länet och Sverige de närmaste veckorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar fiberutbyggnaden

Mer i ämnet