Många var på plats utanför polishuset i Västerås och visade sitt stöd. Foto: Anders Kauranen / SVT

Manifestation utanför polishuset i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

I dag arrangerar nätverket Vänliga Västerås en manifestation utanför polishuset i Västerås, med anledning av helgens attentat mot en polis och hans familjs hem i Västerås.

Enligt SVT Nyheter Västmanlands reporter på plats så befinner sig ett hundratal västeråsare utanför polishuset i Västerås för att visa sitt stöd.

– Det är viktigt att vi visar vårat stöd för polisen i det här läget. Det här känns inte alls bra, säger Maria Fors, en av många som var på plats.

Skott mot polisvilla Västerås

Lennart Klaar, en av tre initiativtagare till manifestationen, var nöjd med uppslutningen. Tillsammans har de tre bjudit in västeråsare till manifestationen via sociala medier.

– Det är inte mycket man kan göra, men man kan göra det här, säger Lennart Klaar.

”Stor betydelse”

Polisen fick ta emot många kramar och blommor av invånarna. Lars Jansson, lokalpolisområdeschef i Västerås, var på plats under manifestationen på måndagen.

– Det har jättestor betydelse att allmänheten visar sin uppskattning, säger Lars Jansson.

Hur har stämningen varit i polishuset?

– Det har varit jobbigt, men vi har varit samlade. Det är viktigt att vi fortsätter med vårt arbete, säger Lars Jansson.

Roger och Elin Persson, 4, var två av dem som lämnade blommor. Foto: Anders Kauranen / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skott mot polisvilla Västerås

Mer i ämnet