Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är bra, det är bra” – häng med när midsommarstången skulle resas i Hallstahammar. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Midsommarfirande på Skantzen i Hallstahammar: ”Det här kommer bli en bra dag”

Uppdaterad
Publicerad

På midsommaraftons förmiddag rådde en febril aktivitet på Skantzenområdet i Hallstahammar. Midsommarstången skulle kläs och resas.

– Solen skiner och inget regn, det här kommer bli bra, säger Ingrid Kruse.

Sedan 80-talet har den som vill kunnat fira midsommar på historiska Skantzenområdet i Hallstahammar. Med traditionella lekar, dans runt midsommarstången och levande musik ser arrangörerna fram emot en lyckad dag.

– Ibland tror jag att det är flera tusen, men så många är det nog inte. Men 500-600 personer brukar det vara, säger Ingrid Kruse på Svedvi-Berg hembygdsförening.

Campingästerna hjälper till

Firandet är ett uppskattat arrangemang, inte bara för ortsborna, utan även för gästerna på den intilliggande campingen som även brukar vara med i förberedelserna.

– Det är roligt att vara med på morgonen, men i år har jag bara fått med mig ett barn. De andra är hemma och sover, säger Elin Guillemot från Eskilstuna.

”Det är bra, det är bra” I klippet – häng med när midsommarstången skulle resas i Hallstahammar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.