Foto: SVT

Migrationsverket förstärker med personal på Westsura

Uppdaterad
Publicerad

Efter branden på asylboendet har Migrationsverket beslutat att ha egen personal på plats och att också ta hjälp av väktare för att skapa trygghet.

– Så kommer det att vara ikväll och i morgon, sedan får vi göra en utvärdering och se hur vi går vidare. Det handlar om att förstäkra närvaron och att kunna fånga upp eventuell oro,  säger Magnus Önnerstig, sektionschef Migrationsverkets region mitt.

Skadad misstänkt

När branden på asylboendet på Westsura startade på torsdagsförmiddagen fanns Migrationsverkets personal på plats. Verket har som rutin att besöka boenden med jämna mellanrum för att svara på frågor om till exempel ersättning och asylprocessen, och just den här dagen var en sådan.

– Det vi fått kännedom om är att en person skadades i branden och att det ska vara den person som nu misstänks, säger Magnus Önnerstig.

Enligt uppgifter till SVT ska den misstänkte mannen ha startat branden efter ett besked han var missnöjd med?

– Relationen mellan oss och enskilda asylsökande är just mellan oss och ingenting jag kommenterar i media, säger Magnus Önnerstig.

Han beklagar händelsen på Westsura, men upplever inte att det skulle vara extra stökigt på just det asylboendet.

– Tyvärr så händer det tråkiga saker och blir stökigt på asylboenden, också på Westsura, säger Magnus Önnerstig, sektionschef Migrationsverkets region mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.