Västmanland kan få mer solel i framtiden. Här syns solcellsparken placerad vid E18 mellan Enköping och Västerås. Foto: TT

Miljoner till miljöprojekt i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska arbetet med att gå mot mindre koldioxidberoende stärkas. Fem projekt inom Region Västmanland är med och delar på 23 miljoner kronor från den Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Totalt är det nio projekt i östra Mellansverige som är med och delar på pengarna från EU och målsätningen för projekten i Västmanland är bland annat att installera mer solel, utforma enerigieffektivare fastigheter och att förnya hästnäringen på miljöområdet. Allt för att öka omställningen mot koldioxidsnål ekonomi. Det meddelar Region Västmanland i ett pressmeddelande.

– Med de här satsningar ser vi ett ökat stöd för miljöomställningen på flera viktiga områden, samtidigt som vi stärker arbetet med en hållbar tillväxt i Västmanland. Investeringarna i EU:s strukturfonder är en viktig grund för vårt arbete i länet, säger Christer Ahlzén, Verksamhetschef Näringsliv. Region Västmanland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.