Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med upp i korridoren i stadshuset i Västerås där Miljöpartiet och Sverigedemokraterna delar korridor och fikarum. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Miljöpartiets oro efter Kalla faktas granskning: Vill inte dela fikarum med SD i Västerås

Publicerad

Efter första delen av Kalla faktas granskning blev Västeråspolitikern Elias Norgrens (SD) koppling till mediekanalen Riks känd. Något som fått Miljöpartiet i Västerås att fundera på om man kan fortsätta dela korridor med Sverigedemokraterna.

– Vi vet inte om det vi säger här kan färdas ut, förvanskas och bli något annat i de där sammanhangen, säger Markus Lindgren (MP).

Varken Elias Norgren (SD) eller hans partimedlemmar kunde se några problem med de dubbla uppdragen. Elias Norgren skrev i ett mejl till SVT att det är ”odramatiskt” och att ”vi gör en skillnad på nyheter och åsikter”.

I stadshuset i Västerås delar Moderaterna, Liberalerna och Miljöpartiet korridor och fikarum med Sverigedemokraterna. Något som får oppositionsråd Markus Lindgren (MP) att känna oro.

SD och avslöjandet om ”trollfabriker”

– Vi har en person som står mitt i klustret av desinformation och hatisk retorik. Och SD tycker inte att det är något problem att den personen har politiska uppdrag i Västerås, säger han.

MP föreslår granskning av lokalt partistöd

Markus Lindgren (MP) vill även att kommunrevisionen ska titta på hur SD använt sitt lokala partistöd, som MP anser i allt för stor del förts över till riksorganisationen. Erik Johansson har en annan bild.

– Det kommer västeråsarna till gagn genom att vi kan dela ut foldrar i brevlådor och vara verksamma på lokala plattformar, säger Erik Johansson (SD), oppositionsråd i Västerås.

”En överdrift” – följ med upp i korridoren i stadshuset och hör MP:s och SD:s olika syn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD och avslöjandet om ”trollfabriker”

Mer i ämnet