Mimer säljer fyra fastigheter på bland annat Axel Oxelstiernas gata och Skallbergsgatan i Västerås. Foto: Bostads AB Mimer

Mimer säljer av fyra fastigheter i Västerås

Publicerad

Mimer ska sälja två fastigheter på Bäckby och två fastigheter på Skallberget i Västerås. Totalt rör det sig om 749 lägenheter, det skriver bostadsbolaget i ett pressmeddelande.

Bostads AB Mimers styrelse har beslutat att sälja av fyra fastigheter i Västerås. Två på Skallberget och två på Bäckby.

Enligt bostadsbolaget görs detta för att man vill ha in fler aktörer för att balansera upp marknaden.

– I och med vår nyproduktion utökar vi beståndet väsentligt och det gör att vi blir ännu mer dominerande i dessa bostadsområden. Ett område mår bättre, håller högre kvalitet och utvecklas bättre om fler krafter samverkar, säger Mikael Källqvist, VD på Bostads AB Mimer, i ett pressmeddelande.

På Bäckby äger Mimer totalt 1.300 lägenheter och planerar för ytterligare 360. På Skallberget har bostadsbolaget totalt 1.160 lägenheter och där planeras 231 lägenheter samt ytterligare planerad nyproduktion.

”Säljer inte till vem som helst”

Mimer kommer att vara med och bestämma vem köparen blir för att försöka aktörer som vill bidra till områdenas utveckling.

– Vi säljer inte till vem som helst, utan bara till fastighetsägare som vill vara med och utveckla på lång sikt och som ha ett stort kundfokus, säger Mikael Källqvist.

Enligt Mimer tar en försäljning normalt sett mellan sex och tolv månader.

Fakta om försäljningen

På Bäckby – 481 lägenheter i fastigheterna Puddelprocessen 1 och 2 vilket gäller adresserna Puddelugnsgatan 2-24 och 26-66 samt Axel Oxelstiernas gata 2-25 och 27-57.

På Skallberget – 268 lägenheter i fastigheterna Kronhjorten 2 och Råbocken 1 vilket gäller adresserna Bellmansgatan 2-12, Karlfeldtsgatan 24-26 och Skallbergsgatan 2-10.

Källa: Mimer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.