Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mimer tar betalt för parkeringar

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer Bostad AB Mimer i Västerås att börja ta betalt för samtliga parkeringsplatser för sina hyresgäster. Avgifterna börjar tas ut under 2018.

Nu ska alla hyresgäster hos Mimer betala för sina parkeringsplatser. Under 2018 införs förhyrda parkeringsplatser på alla Mimers bostadsområden.

Det görs för att täcka de kostnader Mimer har för underhåll och skötsel av parkeringsplatserna.

– I dagsläget har vi inga intäkter för våra parkeringsplatser. För att täcka kostnader för bland annat snöröjning, belysning och asfaltering behöver vi börja ta betalt, säger Gustav Hanstad, fastighetschef på Mimer.

Fria parkeringar tas bort

Parkeringsmöjligheterna idag ser olika ut i Mimers bostadsområden. På vissa områden får hyresgästerna redan hyra sin parkeringsplats och på andra områden finns stora parkeringsytor med helt fria parkeringar.

Men de fria parkeringsytorna medför ofta att andra än Mimers hyresgäster använder dem. Och det vill Mimer sätta stopp för.

– Genom att införa förhyrda parkeringsplatser kommer vi lättare att kunna bevaka felparkeringar och obehöriga bilar kan inte lämnas på parkeringen.

– Vi hoppas att en effekt av det blir att våra hyresgäster ska känna en ökad trygghet genom att ha sin egen plats, men även veta vem som parkerar bredvid, säger Gustav Hanstad, fastighetschef på Mimer.

Alla avgifter ses över

För hyresgästerna innebär förändringen att de som har behov av en parkeringsplats framöver alltså kommer att få hyra en plats. För de som redan hyr en plats kommer hyran för parkeringsplatsen att justeras.

Hyrorna för de olika typerna av parkeringsplatserna är satta enligt en zonindelning. De nya reglerna införs successivt på Mimers områden under 2018, med start på Bäckby 1 februari.

På Mimers andra områden får hyresgästerna information i god tid om när det börjar gälla för dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.