Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag fick leverera en bra capricciosa och kunden var iallafall nöjd” säger Johan Pehrson (L). Foto: Robert Gustavsson/SVT

Johan Pehrson (L) besökte pizzeria i Västerås: ”Den här branschen har det tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Integration och arbetsmarknadsminister Johan Pehrson var på besök i Västerås under måndagen där han bland annat fick praoa på en pizzeria. Detta i en bransch som drabbats hårt av inflationen. 

– Det gäller att försöka hålla ut, säger ministern.

Pizzzerian Johan Pehrson besökte har inte drabbats så hårt av inflationen, då de senaste året haft ett fast elprisavtal.

– Vi har klarat oss rimligt, men efter oktober får vi se. Då löper avtalet ut, säger Jonas Kaya som är resturangansvarig på pizzerian. Han är därför orolig över att elpriserna kommer att öka framöver.

– Vi måste igenom de här veckorna eller månaderna så fort som möjligt. För man måste komma ut starkare på andra sidan och då kan ekonomin få full fart igen, säger Johan Pehrson.

Kommer ni kunna börja betala ut elstödet i februari?

– Det hoppas jag verkligen.

Ministern gjorde även två verksamhetsbesök på Bäckby under dagen. Dels vid Utveckling Bäckby och Rädda barnens tjejforum på Bäckby som SVT Nyheter Västmanland tidigare besökt.

I klippet praoar Johan Pehrson på en pizzeria och säger vad han anser behöver göras för att elpriserna ska förbättras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.