Fyra personer häktades i tisdags misstänkta för inblandning i jakthärvan. Bland dem en känd företagsledare. Foto: Melker Blomberg, SVT/Paul Kleiven/TT

Misstänks ha förgiftat vargar – greps på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

En man som varit häktad i sin frånvaro i en uppmärksammad jaktbrottshärva har gripits på Arlanda, rapporterar Expressen. Han misstänks bland annat för att ha förgiftat vargar.

Kammaråklagare Lars Magnusson bekräftar för tidningen att mannen har gripits. Det gör även mannens försvarare.

– Jag ska träffa honom i morgon och en häktningsförhandling måste ske senast på tisdag, säger advokaten Mats Hogfeldt till tidningen.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mannen som greps häktades i sin frånvaro av Svea hovrätt i torsdags. Tidigare har fyra personer häktats, en av dem är en känd företagsledare. De inblandade misstänks för att illegalt ha jagat och dödat lodjur och varg.

Det finns även misstankar om att kungsörn har dödats, men de misstankarna togs inte upp i åklagarens häktningsframställningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mer i ämnet