Polispatruller och tekniker var på plats i området under måndagseftermiddagen. Foto: Melker Blomberg/SVT

Misstänkt mordförsök på Haga i Västerås – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En person har anhållits misstänkt för mordförsök i samband med det grova brott som polisen utreder på Haga i Västerås. Det bekräftar åklagarmyndigheten för SVT.

Tidigare under måndagen kom uppgifter om att polisen utreder ett misstänkt grovt brott som ska ha inträffat i området. Något VLT var först med att berätta.

– En person är avförd med ambulans, men i övrigt vill jag inte kommentera så mycket i nuläget, berättade Nina Jokela, förundersökningsledare på polisens utredningsjour för SVT Nyheter Västmanland.

Kan du säga någonting om vad det handlar om för skador?

– Nej det är inget jag vill kommentera.

Under måndagseftermiddagen fanns både polispatruller och tekniker i området. Polisen har inte velat gå in på några ytterligare detaljer kring utredningen eller när det misstänkta brottet ska ha skett.

Senare på eftermiddagen bekräftar åklagarmyndigheten att en man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på Haga.

Enligt polisen pågår initiala utredingsåtgärder. Foto: Melker Blomberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.